Hoe wij werken

Eerste intake

Als eerste stap in de zoektocht naar het vinden van uw nieuwe medewerker, komen wij vrijblijvend bij u langs voor een uitgebreid intake gesprek. Tijdens dit gesprek nemen wij de tijd om uw organisatie te leren kennen, de cultuur te ‘proeven’ en bespreken wij met u uw wensen en eisen, waaraan uw nieuwe medewerker dient te voldoen. Op basis hiervan stellen wij een profiel op met daarin verwerkt een omschrijving van uw organisatie, de functie omschrijving, de functie eisen, etc.

Wervingsmix

Afhankelijk van de functie ( het niveau, de functiegroep, de branche, etc) en het oriëntatiegedrag van doelgroep waarin uw nieuwe medewerker zich bevindt, maken wij een ideale wervingsmix. Uitgangspunt is daarbij het continu monitoren van websites, special interest sites en andere wervingstools welke het beste resultaat leveren voor uw aanvraag.

Transparant proces

Wij hebben frequent met u contact over de voortgang van uw aanvraag. Hierdoor ontstaat een belangrijk sturingsmechanisme voor het bewaken van de kwaliteit en een transparant inzicht in onze inspanningen. Het resultaat? Nauw contact en een optimale afstemming.

Afspraak is afspraak

Volgens het vooraf met u besproken tijdspad brengen wij de passende kandidaten in kaart. Wij zetten uw aanvraag zowel in-als extern uit, benaderen actief kandidaten, en voeren sollicitatiegesprekken met geïnteresseerde passende kandidaten.

Shortlist

Binnen het afgesproken tijdspad voorzien wij u van een shortlist met potentiële kandidaten. Deze kandidaten zijn door ons geselecteerd o.b.v. de zgn. ‘harde’ en ‘zachte’ eisen en voldoen zoveel mogelijk aan het gewenste profiel.

Kortom, u ontvangt van ons de best passende kandidaten voorzien van cv en toelichting, en onze motivatie waarom wij denken dat één van deze kandidaten uw nieuwe medewerker wordt.